Силата на нощния ритуал: Трансформиране на кожата, докато спите

Д окато светлината залязва и ние се оттегляме в комфорта на нашите легла, кожата ни започва да се възстановява. През нощта се случва магията за възстановяване и подмладяването на кожата, което прави нощната рутинна грижа за кожата основен ритуал за всеки, който търси здрава и блестяща кожа. Тази статия изследва трансформиращата сила на съня върху здравето на кожата и как съставки като Q-10, пептиди и Сквалан в нощния крем на mosena играят важна роля в това нощно възстановяване.

Запълва фините бръчки и възстановява еластичността на кожата.

Регенеративната сила на съня за здравето на кожата

По време на съня ни, кожата ни претърпява естествен процес на регенерация. Притокът на кръв се увеличава, колагенът се възстановява и щетите, причинени от стресовите фактори на околната среда, като UV лъчи и замърсяване, се поправят. Този процес е от решаващо значение за поддържане на млада и еластична кожа. Целенасочената рутинна нощна грижа за кожата поддържа и засилва тези естествени лечебни процеси.

Проста, ефективна рутинна грижа за кожата през нощта

Почиствайте нежно
Започнете с нежен почистващ продукт, за да премахнете замърсяванията, без да лишавате кожата от естествените й мазнини.

Използвайте серум
Ако имате специфични проблеми с кожата, като тъмни петна или фини линии, използвайте серум, съобразен с тези проблеми.

Хидратирайте с нощен крем
Нанесете нощния крем на mosena, който е богат на Q-10, Пептиди и Сквалан. Внимателно масажирайте крема върху лицето и шията си, позволявайки му да проникне дълбоко.

Не забравяйте очите
Кожата около очите ви е деликатна и изисква специално внимание. Използвайте околоочен крем, за да осигурите допълнителна хидратация и грижа.

Създавайки вечерна рутинна грижа за кожата, вие давате възможност на кожата си да се лекува и подмладява, докато спите. Комбинацията от възстановяващ сън и правилните продукти за грижа за кожата, като формулите на mosena, богати на Q-10, Пептиди и Сквалан, могат значително да променят здравето и външния вид на вашата кожа. Прегърнете нощта и се събудете по-сияйна.

If you’re not into at-home remedies and are looking for a topical treatment that can soothe and nourish sunburned skin, Dr. Doft suggests reaching for topical treatments that are formulated with soothing, nourishing and replenishing ingredients, such as aloe vera, hyaluronic acid and cucumber extract. Don’t know where to start? Consider some of the products below.
ROUTINE: CLEANSE

Bath salt – start with this calming bath soak for the body and mind.

Scrub Soap – Massage the body with scrub soap for a deep cleanse with exfoliation with pumice and natural salicylic acid from willow bark.

Face serum – Finish by nourishing the body by applying our body serum to damp skin.

What do you think?